14/10/17  ✪  MASTER CLASS AMB SIMON MCBRIDE, Jam Session - Barcelona

14/10/17 ✪ MASTER CLASS AMB SIMON MCBRIDE

DISSABTE 14 D’OCTUBRE – 12:00 H

master class

Auditori – Escola Superior de Música Jam Session

 

És un plaer rebre a ESM Jam Session a l’elit del Blues Rock europeu, parlem del reconegut guitarrista irlandès Simon Mcbride, que estarà impartint classes magistrals de guitarra elèctrica el proper octubre per primera vegada a Espanya, i que el portarà a tocar a festivals tan rellevants com el Calella Rock Fest 2017.

McBride, virtuós guitarrista procedent de prop de Belfast (Irlanda del Nord), sovint és comparat amb Rory Gallagher i Gary Moore, i encara que inspirat pels seus compatriotes, no sona a cap en particular, però sí que es defineix com el recanvi natural dels guitarhero irlandesos… Un veritable talent!

A l’edat en què la majoria dels joves guitarristes solament estan somiant actuar davant de grans multituds, i rebre un reconeixement dels professionals de la indústria, Simon McBride ja estava arrasant en audiències i portant-se a casa els premis.

Als 15 anys, McBride va ser nomenat per la revista Guitarist Magazine’s com a millor jove guitarrista de l’any, després d’impressionar als jutges de la competició, que es va realitzar al Wembley Conference Centre, portant-merescudament el primer premi.

Aquests premis i la seva repercussió van ajudar a McBride a convertir-se en endorser de Paul Reed Smith, el creador d’algunes de les millors guitarres de la planeta. No va ser molt després quan McBride va aterrar en el seu primer gran concert, reemplaçant a l’ex Dio i Def Leppard, el guitarrista Vivian Campbell, a la famosa banda de Metal irlandès Sweet Savage.

Tenia només 16 anys. En el seu temps amb la banda, McBride va girar amb la mateixa i va gravar dos àlbums: Killing Time (1996) i Rune (1998).
Després d’abandonar Sweet Savage al ’98, McBride va sortir a la carretera durant sis anys junt amb el vocalista Andrew Strong, qui es va fer un nom a The Commitments, pel·lícula de culte de 1991.

Des de la seva adolescència, McBride ha crescut a passos de gegant amb la seva guitarra. Ja no és només un talentós músic més, sinó que es perfila com un dels guitarristes d’elit del món.

En els últims temps, Simon ha obert nombrosos concerts per al llegendari Joe Satriani, Jeff Beck, Joe Bonamassa i Derek Trucks. També ha tocat al costat de Santana, Buddy Guy, TM Stevens, Charlie Morgan, Guineu, Hugh Burns, Slash i Steve Lukather.

McBride ha publicat dos albums en solitari. Rich Man Falling, que va arribar a les botigues el 2008, i la seva última obra Since Then. Tots dos àlbums van ser molt ben rebuts. Classic Rock Magazine van gaudir molt de Since Then, sobre el que van escriure: “Per fi als pubs irlandesos deixaran de parlar de Rory Gallagher!”

El 2012 va llançar dos nous àlbums, el primer va ser Nine Lives, un recopilatori de gravacions en directe; i la segona, un nou conjunt de cançons que porta per títol Crosing The Line.

Ell és definitivament un guitarrista a seguir molt de prop. El futur és brillant mirant a McBride!

 

· Més informació a: simonmcbride.net


     


· Entrada · 

Entrada gratuïta per alumnes, professors i associats dels Centres Educatius Jam Session*

10 € per a la resta d’assistents*

* Per a confirmar l’assistència s’ha d’enviar un correu indicant nom + acompanyants a jamsessionsuperior@gmail.com

 

 · Adreça · 

Escola Superior de Música Jam Session

Carrer Valls s/n (cantonada amb C/ Amposta) – Barcelona

Share