30/10/20  ✪  LABORATORI DE VEU AMB RAMON VILLEGAS, Jam Session - Barcelona

30/10/20 ✪ LABORATORI DE VEU AMB RAMON VILLEGAS

Ramon Villegas es va veure atret des de petit pel joc actoral. Durant tres anys es forma amb els mestres Manuel Carlos Lillo i Txiqui Berraondo a Barcelona. També rep formació amb Javier Daulte, Andrés Lima, Scott Williams, Mercè Boronat, Kari Margolis o Gabriela Carrizo (Peeping Tom), entre d’altres.

Després de diferents treballs televisius, teatrals, cinematogràfics, el 2009 és guanyador de la Convocatòria de suports a la creació i a la producció de les arts escèniques i visuals del Patronat Municipal de Teatre Cirvianum de Torelló, amb la seva primera peça de creació col·lectiva MMM + KBFP . El 2010, comença a treballar com a intèrpret amb la Societat Doctor Alonso, de la qual rebrà una gran influència.

També treballa en projectes experimentals, com l’obra de l’artista Alex Reynolds, Te oímos beber, on comparteix escena amb actors invidents, amb la ballarina Idurre Azkue amb Domingo fantasma o amb Sílvia Delagneau, amb Sólo nos quiere proteger del cielo, estrenada al festival Grec 2015 .

El 2014 va presentar el seu primer treball de creació en solitari Hombre Bala Unplugged, amb el suport de el projecte VIC (Viver d’Investigació i Creació de residències d’Arts Escèniques) de l’Institut de Teatre, amb el qual ha acabat actuant en Vic, Melbourne, Wellington, Mae Chaem (Tailàndia) i al Japó. També en festivals catalans com el Trapezi de Reus ’18 o el NunOff ’19 de Barcelona.

Juntament amb l’artista visual Nora Ancarola va realitzar la intervenció artística Banyuls-Portbou_muga 600guanyadora de la beca Walter Benjamin 2018, atorgada pel MUME (Museu Memorial de l’Exili) i Nau Côclea (Centre de Creació Contemporània) i amb Donde la lengua por venir, projecte guanyador de la beca Multiverso del BBVA 2020 , on ha actuat i dirigit les actrius i actors participants.

Paral·lelament a això, ha donat classes d’interpretació poètica al Caixa Fòrum de Barcelona, d’Arts escèniques aplicades a la Universitat de Vic i a l’Escola de Policia de Catalunya, o classes de direcció d’actors per a estudiants d’audiovisuals a la Universitat de Girona (Eram), entre d’altres. Ha realitzat curtmetratges, ha coescrit i dirigit la sèrie web A bodas me invitas, ha treballat de director de càsting, de dramaturg i dirigint actors i músics en videoclips i espots publicitaris.

Recentment la seva peça de videoart M O R T ha estat seleccionada per Damer House Gallery de Dublín i també es projectarà al Festival Loop de Barcelona aquest 2020.


Aquest és un taller on introduirem el moviment espontani i tractarem de sincronitzar-lo a la veu i viceversa, obrirem el cos a l’exploració de noves formes i sensacions a través de diferents tècniques d’improvisació i treball corporal. Jugarem amb la llibertat d’equivocar-nos i així redescobrir-nos, on el personal i artístic es fusionen. Una nova experiència vivencial que ens pot obrir altres camins i una posada en escena més autèntica.


· Quan · 

Divendres 30 d’octubre – 14h

· On · 

Escola Superior de Música Jam Session – Aula 01 (Auditori)

· Entrada · 

Laboratori obert per a tots els alumnes i professors dels Centres Educatius Jam Session

Obligatori pels alumnes matriculats de veu com a primer instrument a ESM Jam Session

10 € per a la resta d’assistents

Share