SONOLOGIA, EL TÍTOL SUPERIOR PER A SER PRODUCTOR MUSICAL, Jam Session - Barcelona

SONOLOGIA, EL TÍTOL SUPERIOR PER A SER PRODUCTOR MUSICAL

L’escola superior de música Jam Session i Microfusa t’ofereixen el Títol Superior de Música amb especialitat en Sonologia. Aquesta titulació és la primera i única reconeguda a tot l’Estat en l’àmbit de les músiques urbanes, les noves tendències i el rock.

Es tracta d’un títol oficial atorgat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i per tant, homologada pel Govern d’Espanya. Aquest títol és equivalent, a tots els efectes, a un títol de Grau Universitari i compta amb 240 ECTS.

 

Sonologia

És l’especialitat dels estudis superiors de música que relaciona els coneixements dels instruments acústics i els electrònics amb la creació sonora. El creixent interès per estudiar les possibilitats creatives obertes per les noves tecnologies impulsa l’existència d’aquesta titulació.

Els nostres estudis superiors proporcionen als alumnes les eines teóricasnecesarias i un extens equipament per abordar el treball creatiu en totes les àrees de la creació musical que parteixen de la matèria sonora i la tecnologia. El titulat en Sonologia desenvoluparà la seva activitat en mitjans diversos i amb condicionaments variables, de manera que necessitarà estar qualificat per a ambients interdisciplinaris.

El programa cobreix àmpliament els diversos camps i inclou mòduls dedicats a la producció musical, l’enregistrament i postproducció d’àudio, sonoritzacions de concerts, creacions musicals i / o audiovisuals digitals, vídeo-clips, esdeveniments de música electrònica, sessions de DJ i VJ, música per a videojocs i animació … en resum, totes aquelles creacions on les aplicacions de les tecnologies del so i de la música siguin presents.

El professorat d’aquests Estudis Superiors està qualificat i disposa d’una gran experiència i reconeixement en tots els entorns professionals relacionats amb cadascuna de les matèries. A més, el titulat en Sonologia culminarà seus estudis amb un projecte multidisciplinari i amb pràctiques en empreses del sector.

La unió entre Jam Session i Microfusa dota el curs d’una suma de rigor acadèmic, experiència i instal·lacions, per oferir als seus alumnes la més completa formació musical, tècnica i artística. En definitiva és una de les alternatives més obertes i atractives que actualment existeixen per aprofundir en el camp de la creació sonora i musical.

Jam Session, Escola Superior de Música

Va ser la primera escola de Catalunya que, el 1998, va incloure en el seu programa d’estudis gèneres com el Rock, les Músiques Urbanes, les Populars, les Músiques Actuals i les Noves Tendències.

Avui, a l’Escola Superior de Música s’imparteix el Títol Superior de Música amb les especialitats d’Interpretació i Sonologia, en l’àmbit del Rock, les Músiques Urbanes i les Noves Tendències.

Requisits i proves d’accés

Per accedir als estudis artístics superiors de música cal complir els següents punts:

Requisits acadèmics: Batxillerat o equivalent. Grau professional de música o equivalent. Si no, els candidats hauran de superar les pertinents proves i / o exercicis específics durant les proves d’accés.
Superar la Prova d’accés.
Pagament de l’import de la matrícula.
Prova d’accés: El termini d’inscripció a la prova d’accés és del 8 al 30 d’abril.

Les proves d’accés es realitzen del 15 al 20 de juny. Només hi ha 10 places disponibles. Si després d’aquestes proves quedés alguna plaça, hi haurà una altra convocatòria al setembre.

 

*Font original de l’article: http://www.hispasonic.com/blogs/sonologia-titulo-superior-para-ser-productor-musical/40446

Share