28/02/20  ✪  LABORATORI DE VEU AMB JAVI PRIETO, Jam Session - Barcelona

28/02/20 ✪ LABORATORI DE VEU AMB JAVI PRIETO


 

Javi Prieto és cantant, vocal coach i professor de veu amb formació específica en patologia vocal, rehabilitació/reeducació de la veu, aprenentatge experiencial i motor, ciència vocal, cant, música i un Master en Rehabilitació de la Veu per la “Escola de Patologia del Llenguatge” de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Treballa amb professionals de la veu (cantants, actors, locutors, dobladors, professors, entrenadors, etc.) que volen millorar el funcionament i eficiència de la seva veu, ja sigui amb fins estètics com funcionals, i realitza classes grupals per a qualsevol persona que vulgui millorar la qualitat de la seva veu d’una forma fàcil, orgànica i intuïtiva.

També imparteix cursos i tallers com a experiència intensiva per millorar qualsevol aspecte relacionat amb la veu, tant parlada com cantada. Ha donat classes de forma presencial a Barcelona, ​​Madrid, Bilbao, Sant Sebastià, Santiago, Màlaga, Saragossa i França, i formacions online a clients d’Europa (Anglaterra, França i Suïssa) i Nord Amèrica (NYC).

Ha sigut professor del Master de Rehabilitació de la Veu de l’Escola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de Sant Pau, i ha impartit cursos per a logopedes i altre personal sanitari. També és el creador, organitzador, coordinador i professor a la primera edició del Master Internacional en vocal coaching.

Actualment està realitzant la Formació Acreditada per a la Certificació en el Mètode Feldenkrais® d’Aprenentatge Somàtic, des de 2017 a Seattle (EEUU).


LA VEU FARÍNGIA

Quan es tracta del cant, la majoria estem pendents de petits detalls com la respiració, inclina això, articula allò altre, articula de manera o una altra… Però en realitat, a l’hora de cantar, el que necessitem és concentrar la nostra atenció en un gest, un espai, una cosa que ho organitzi tot per portar-nos a allò que volem fer.

Existeixen moltes tècniques, mètodes, sistemes… Però la majoria d’ells es centren en particularitats i petits detalls que tenen lloc durant el cant, però la veritat és que és impossible estar pendent de tantes coses alhora i aquest és el gran valor de la faringe.

A la faringe resideixen els músculs més forts de sistema vocal. A més, la faringe es constitueix com un sistema de connexions que interrelacionen la laringe, la columna vertebral, la part superior del crani i el nas. Centrant-nos en ella, podem tenir percepció global de l’espai, utilitzant-ho per organitzar-ho tot en un. Com és una musculatura molt forta permet que la resta de components, a més d’organitzar-se, treballin d’una forma proporcional reduint la sensació de treball en general en el sistema.

Amb aquest petit taller, Javi Prieto pretén introduir d’una forma experiencial (mitjançant la pràctica) el valor de conèixer, notar i utilitzar la faringe com el centre de l’univers del teu vocal.


·  Quan · 

Divendres 28 de febrer – 14h

·  On · 

Escola Superior de Música Jam Session – Aula 01 (Auditori)


Laboratori obert per a tots els alumnes i professors dels Centres Educatius Jam Session, i obligatori per als alumnes matriculats de veu com a primer instrument a l’ESM Jam Session.

10 € per a la resta d’assistents.


 Laboratori organitzat per la nostra professora Sabina Witt

Share