POPULAR 1 MAGAZINE – VINNY APPICE A ESM JAM SESSION, Jam Session - Barcelona

POPULAR 1 MAGAZINE – VINNY APPICE A ESM JAM SESSION

A CONTINUACIÓ ELS MOSTREM UN ARTICLE PUBLICAT A LA PRESTIGIOSA REVISTA POPULAR 1, FENT REFERÈNCIA A LA VISITA DE VINNY APPICE A LA NOSTRA ESCOLA SUPERIOR, ON VA IMPARTIR MASTER CLASSES I VA FER UN CONCERT AL COSTAT DEL PERSONAL DOCENT, ALUMNES I COL·LABORADORS:

 

“El 28 de setembre passat del 2015, el llegendari baterista Vinny Appice, mundialment conegut per ser membre de Black Sabbath i DIO entre altres mítiques formacions, va exercir de professor i mestre de cerimònies durant la inauguració del curs 15-16 de la” Escola Superior de Música Jam Session “, la primera al nostre país a crear un títol superior universitari en l’àmbit del Rock, Músiques Alternatives i Noves Tendències.

Els aspirants a les classes individuals amb el mestre Vinny, havien estat elegits minuciosament pel claustre de professors com bateristas d’alt rendiment que poguessin aprofitar al màxim els coneixements i l’experiència del convidat en qüestió. Els elegits van ser el mestre David Biosca, prestigiós professor de bateria de la mateixa escola i un dels nostres més il·lustres bateristas a nivell nacional, conegut pel seu pas en bandes com “Banzai” i “Tigres” entre moltes altres. El segon un dels nostres alumnes més avançats, el joveníssim Arnau Alonso, una de les promeses de l’escola que va ingressar a les nostres aules amb tan sols 4 anys i que avui dia domina diversos instruments (vibràfon, piano, guitarra) i de forma virtuosa la bateria, a més de posseir una oïda exquisit amb capacitat de llegir i escriure música a temps real. En l’actualitat, està preparant l’accés als estudis superiors de Jam Session. El tercer i últim, Pablo Posa, Cap del Departament de bateria de Jam Session, i reconegut com un dels millors bateries al nostre país.

Vinny Appice es va mostrar afable en tot moment. Molt interessat en els mètodes de l’escola, doncs a més de llegir música, és tot un expert en una tècnica física espectacular, gràcies a la qual durant dècades va omplir estadis arreu del món i va obtenir discos de platí.

Els aspectes més destacats pels seus aspirants al “Diploma d’Alta Especialització en l’Àmbit del Rock”, han estat la definició precisa i contundència de Vinny. En paraules exactes: “Tot el que toca, podria estrènyer-se el botó de REC, i no caldria retocar”.

A la tarda es va organitzar un concert demostratiu a l’auditori de l’escola, en el qual Vinny va interpretar diversos clàssics de la seva extensa carrera acompanyat per diversos estudiants i professors de Jam Session, Manuel Suarez i Marc Galindo a les guitarres, Carlos Aragó al baix, el director Luis Blanco a la veu, i l’austríac Peter Mayr als teclats, aquest últim actual teclista de la banda Nu i professor de teclats “Vintage” en Jam Session.

Per acabar, la Big Band de Jam Session va interpretar juntament amb Vinny i Arnau (a dues bateries), clàssics de Black Sabbath, Ozzy i Metallica orquestrats per la pròpia escola per a formació de vents, oferint un inusual repertori de clàssics de Rock amb Big Band que va resultar ser tota una experičncia original per Vinny Appice. Avui, una de les aules de l’escola porta el seu nom, i la seva signatura pot llegir-se en la bateria DDRUM que l’escola posseeix ja en el seu honor, com a professor il·lustre a Barcelona cada vegada que la visiti. “


· ARTICLE ORIGINAL ·

POPULAR 1 MAGAZINE – VINNY APPICE A ESM JAM SESSION, Jam Session - Barcelona   POPULAR 1 MAGAZINE – VINNY APPICE A ESM JAM SESSION, Jam Session - Barcelona

POPULAR 1 MAGAZINE – VINNY APPICE A ESM JAM SESSION, Jam Session - Barcelona

Foto realitzada per: Fernando Descárrega

 


 

EN ELS SEGÜENTS ENLLAÇOS MOSTREM EL REPORTATGE FOTOGRÀFIC QUE VA REALITZAR FERNANDO DESCÁRREGA A ESM JAM SESSION EL DIA QUE ENS VA VISITAR VINNY APPICE:

 

· FOTOS DE LES MASTER CLASSES ·
· FOTOS DEL CONCERT ·

 

 

Share