13/10/16  ✪  MASTER CLASS AMB MIKA JUSSILA, Jam Session - Barcelona

13/10/16 ✪ MASTER CLASS AMB MIKA JUSSILA

El proper dijous 13 d’octubre, de 10:00 a 12:00 h (només per alumnes) i el dissabte 15 d’octubre, de 10:00 a 14:00 h (per a tots els públics), rebrem a l’Auditori de la nostra escola superior de música a MIKA JUSSILA, possiblement el professional que més discos importants de Metal ha masteritzat als últims anys. Segur que et sonen Nightwish, Children of Bodom, Doro, Apocalyptica, Gamma Ray, Impaled Nazarene, Lordi, Stratovarius. Totes aquestes bandes i centenars més han passat per les seves mans. També algunes espanyoles com Warcry, Uzzhuaia, Muro o Mago de Oz.

Va començar la seva carrera en els estudis Finnvox a 1984, on masterizaba discos de vinil, però va esdevenir un enginyer de masterització de CD a principis dels 90. Ha realitzat masterings d’uns 2000 LPs, més de 3600 CDs i innombrable quantitat de singles que s’aproximen a les 100.000 cançons en total. Avui dia els seus masterings més reconeguts són dels gèneres: Heavy Metal i Hard Rock.

Mika ha dissenyat una màster class diferent, on donarà un repàs a la història del principal estudi de mastering d’Europa i on anirà al gra sobre l’equip, visió i mètodes que han distingit el seu treball i posat el punt final a produccions de grups tan importants.

 

TEMARI – DISSABTE 15 D’OCTUBRE:

1.- Introducció
2.- Per què és necessari el mastering? En què consisteix?
3.- Diferents mètodes de treball. Existeixen diferents tipus de mastering?
4.- El meu treball en Finnvox. Escolta de samples.
5.- Equip i enrutament de senyal. La importància i hype del programari i equip.
6.- Guerra de volum.
7.- Mastering normal vs Mastering interactiu (E-mastering).
8.- Estudis espanyols i grups d’aquí vs so europeu. On és el secret?
9.- Mastering mitjançant stems i Re-mastering. Exemples pràctics.
10.- El màstering segons el gènere musical.
11.- Mastering segons el format: CD / Vinil / Casset / digital / 5.1
12.- Un pas més enllà … El negoci musical.
13.- Codis ISRC i producte final.
14.- Preguntes i respostes.

 

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS: 

-A Qui va dirigit? Músics, tècnics de so, productors, professionals de la música en general i amants de la música; a tot aquell que vulgui saber més sobre els discos que escolta.

-¿Necesito Alguna mena de coneixement tècnic per aprofitar la sessió? Sí i no. No cal tenir cap coneixement tècnic per aprofitar-la, simplement ganes de saber més i voler endinsar-te al món del mastering, però com més sàpigues, més aprofitaràs, sobretot de les parts més pràctiques.

-¿La Entrada inclou un tema masteritzat? Sí, les entrades de 50 € inclouen un tema masteritzat a Finnvox que realitzarà Mika Jussila segons torni al seu estudi. Pot ser un tema del teu grup, un tema d’un grup que estiguis gravant o qualsevol cosa que se’t passi.

-La Xerrada serà en anglès? Sí, per a no perdre el temps en traduccions.

-Puc Prendre notes? Per descomptat.

-¿Podré Fer fotos i gravar vídeos? Sí. Després de la xerrada hi haurà un petit meet & greet on podràs parlar de tu a tu amb Mika Jussila i amb els altres participants. Porta’t el teu treball i ho escoltem.

 


13/10/16  ✪  MASTER CLASS AMB MIKA JUSSILA, Jam Session - Barcelona13/10/16  ✪  MASTER CLASS AMB MIKA JUSSILA, Jam Session - Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


·  Més informació · 

mikajussila.fi 

audioforo.com/mika-jussila


· COL·LABORA · 

13/10/16  ✪  MASTER CLASS AMB MIKA JUSSILA, Jam Session - Barcelona       13/10/16  ✪  MASTER CLASS AMB MIKA JUSSILA, Jam Session - Barcelona


 

·  Entrada · 

Dijous 13 d’octubre: Gratuïta i obligatòria – Només per alumnes d’ESM Jam Session

Dissabte 15 d’octubre: Gratuïta per als alumnes dels Centres Educatius Jam Session / 20 € per a la resta d’assistents (50 € amb masterització d’un tema en Finnvox)

Venta d’entrades a Ticketea o en l’Escola Superior de Música Jam Session (el mateix dia de la master class).

 

Adreça: Escola Superior de Música Jam Session (Auditori – Sala Distrito Rock)  /  Carrer Valls s/n (esquina con C/ Amposta) – Barcelona.

Share