31 MAIG  ✪  DAVID FIUCZYNSKI (SCREAMING HEADLESS TORSOS), Jam Session - Barcelona

31 MAIG ✪ DAVID FIUCZYNSKI (SCREAMING HEADLESS TORSOS)

DAVID FIUCZYNSKI (SCREAMING HEADLESS TORSOS)

Dimarts 31 de maig

 


El proper dimarts 31 de maig, a partir de les 11:00 h, tindrem el plaer de rebre a la nostra escola superior de música a DAVID FIUCZYNSKI, membre i líder del reconegut grup Screaming Headless Torsos. Fiuczynski durà a terme un concert-clínic al costat de diversos alumnes dels nostres centres educatius, després de realitzar la nit anterior un concert a la Sala Razzmatazz.

Fiuczynski és un guitarrista americà de jazz contemporani que es descriu sovint com “inclassificable, desafiant i estimulant” en les seves espectaculars actuacions, en les que toca amb la seva mítica guitarra de 2 pals, creant un so únic, tant per la seva habilitat i tècnica com per l’absència de trasts en un dels seus pals.

Fiuczynski ha realitzat gires i/o gravat amb Jack DeJohnette (Miles, Coltrane, Sun Ra, etc.), Stewart Copeland (The Police), Meshell Ndegeocello, Rudresh Mahanthappa, John Medeski, Hasidic New Wave, Bernie Worrell (P-Funk) i Hiromi, entre altres famosos artistes, i ha tocat en nombrosos festivals arreu del món.

La seva música recent combina elements tradicionals melòdics procedents d’Orient Mitjà, Àsia, Índia i Europa de l’Est, amb el Rock, el Funk, l’Electrònica i altres estils. Aquest concepte va començar en un concert al Marroc (1992). Els músics marroquins van assenyalar que Jimi Hendrix va visitar el país i això va donar a Fiuczynski una idea: “Grooves potents amb melodies orientals declinades per posar l’oient en un tràngol molt colorit” ¿Aquesta podria ser la música que Jimi interpretaria avui? La banda de Fiuczynski, Planet MicroJam, realitza un concert tribut a Jimi Hendrix tots els dissabtes a la nit a Casablanca (Marroc).

Fiuczynski va ser guardonat com Mass Arts Council Fellow 2009 i Guggenheim 2011 en composició.

Actualment dirigeix ​​el Planet MicroJam Institute a Berklee College of Music, i el 25 de març d’aquest mateix any va llançar FLAM!Blam! Pan-MicroJam! per RareNoise Records.

 

Més informació a: Wikipedia 

 


A continuació mostrem una composició molt peculiar de David Fiuczynski dedicada a JDilla i Olivier Messiaen.

Totes les melodies i harmonies es basen en la transcripció microtonal del cant dels ocells.

 


· COL·LABORA · 

31 MAIG  ✪  DAVID FIUCZYNSKI (SCREAMING HEADLESS TORSOS), Jam Session - Barcelona     31 MAIG  ✪  DAVID FIUCZYNSKI (SCREAMING HEADLESS TORSOS), Jam Session - Barcelona

 


Adreça: Escola Superior de Música Jam Session (Auditori – Distrito Rock)  /  Carrer Valls s/n (cantonada amb C/ Amposta) – Barcelona.

* Concert gratuït per alumnes dels Centres Educatius Jam Session / 20 € per la resta d’assistents

 

jamsession.cat

 
 

Share