Escola de música

Slide background

Slide background

Slide background
Slide background

L'Escola de Música Jam Session, autoritzada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb el codi de centre 08069426, ofereix el reconeixement del màxim nivell d'estudis musicals que atorga el Decret 331/1994: 2n cicle de nivell professional. Això significa que els nostres alumnes poden realitzar els exàmens oficials de manera interna en el nostre centreamb la mateixa validesa que en un conservatori, fins al 4t curs de Grau Professional.

 

icono tour virtual

 

 

Programes d'estudis

{"title":"Programes d'estudis","show_title":"1","post_type":"post","taxonomy":"category","term":"programas-de-estudio-escuela-cat","post_ids":"","course_style":"recent","featured_style":"course","masonry":"0","grid_columns":"clear4 col-md-3","column_width":"200","gutter":"30","grid_number":"4","infinite":"0","pagination":"0","grid_excerpt_length":"100","grid_link":"0","css_class":"","container_css":"","custom_css":""}

Assignatures 

 

 

MATERIAL DIDÀCTIC DE JAM SESSION

Material didàctic dissenyat per als centres educatius associats a Jam Session. Una col·lecció de nou llibres per a cada instrument, creada pels professors de l'Escola de Música Jam Session, amb tot el necessari per al seguiment de les classes i la preparació dels exàmens, organitzats segons el Programa Professional d'Estudis.

 

 

 

      ➤ Més informació

 

 

 

CULTURA MUSICAL

 

Indispensable per l'assimilació dels conceptes bàsics del llenguatge musical i pel desenvolupament de l'estudiant amb el seu instrument.

Entre altres continguts, a part d'història de la música i el seu impacte en la societat actual, s'inclouen estudis de teoria, harmonia, arranjaments, composició, estètica, filosofia, llenguatge, educació de l'oïda, improvisació, anàlisi… que asseguren una formació musical multidisciplinària i àmplia.

catalogo libros

 

 

 

 

 

 

 INSTRUMENT INDIVIDUAL 

 

Instrument Individual és en una classe exclusiva alumne-professor en la que s'estudien els aspectes tècnics de l'instrument: la posició, el repertori, la lectura, la comprensió, la història, els estils, etc.

Els instruments dels quals s'imparteixen classes són bateria, percussió, baix elèctric, contrabaix, piano/teclats, guitarra elèctrica/acústica/clàssica, veu, saxo, clarinet, flauta travessera, trompeta, trombó, violí i vibràfon.

clase de instrumentoenlace video laboratorio de baterías

 

PIANO COMPLEMENTARI

 

Es treballa la comprensió musical general de manera pràctica. Tots els músics, independentment de l'instrument principal que dominin, han de poder defensar-se a nivell d'acompanyament amb el piano, ja que el teclat ofereix una visió molt clara del funcionament de les veus a nivell harmònic.

Com a complement de la informàtica musical i les noves tecnologies, es converteix en un aliat excepcional de l'estudiant. Es tracta d'una assignatura que, sense necessitat d'aprofundir en tècniques avançades de piano, permet gaudir de la música fàcilment i, el més important, comprendre-la.

Piano comp 1 Piano comp 2

 

 

 

 

 

 

INSTRUMENT SECUNDARI

 

Aquesta assignatura té per objectiu treballar la comprensió musical, sempre necessària, des de diferents perspectives alienes a l'instrument principal. I és que el cervell s'acostuma fàcilment a l'esquema visual de l'instrument principal i aprofundeix en posicions geomètriques pròpies de la tècnica específica física, i d'aquesta manera deixem de pensar en relacions gravitatòries entre les notes musicals.

Per tant, en aquesta assignatura es substitueix la comoditat visual esquemàtica habitual a la qual l'estudiant està acostumat per una totalment diferent. Amb això s'aconsegueix que el cervell treballi no per posicions visuals sinó per relacions musicals. Una vegada l'estudiant ha comprès aquestes relacions, quan torna a l'instrument principal no només continua reconeixent els esquemes originals, sinó que és capaç d'entendre les relacions musicals de manera global, i fins i tot d'incorporar aspectes musicals de l'instrument secundari, que fan el principal més ric i original.

S'aconsella que els alumnes de corda estudiïn un instrument de vent i que els alumnes de vent en toquin un de corda. Un d'harmònic per als més melòdics, i un de melòdic per als més harmònics.

clase de contrabajoclase de vibrafono

 

 

 

 

 

 

 

BAND/ COMBO / ENSEMBLE / BIG BAND/ ORQUESTRA

 

Es basa en la relació entre els diferents elements que formen les principals formacions, des de banda o grup fins a orquestra, des de la més clàssica fins a la més contemporània.

S'estudien conceptes com el groove de diferents estils, la pulsació, la variació de velocitat, les equivalències de figures rítmiques, la improvisació, la creació de ritmes propis, estructures complexes, polirítmies, l'aplicació de diferents compassos en diferents seccions d'un mateix tema, l'experimentació sonora i la composició aplicada.

Com a formacions més àmplies, també hi ha l'Orquestra de Corda i la Big Band de vents. S'aconsella que tots els alumnes passin, almenys durant un curs, per qualsevol d'aquestes grans formacions per aprendre a treballar amb les diferents tessitures dels diversos instruments orquestrals i aplicar tècniques com el background, el solo o les principals tècniques d'orquestració.

clase de combo

 

 

 

 

 

 

 

HARMONIA HISTÒRICA

 

Durant anys, hem comprovat que els alumnes de modern no sempre saben reconèixer aspectes bàsics de l'harmonia tradicional. Harmonia Històrica és una assignatura important per entendre l'evolució d'una ciència a través de la seva història, i les diferents aplicacions i les seves diverses nomenclatures.

Una vegada tens els conceptes harmònics bastant clars, és un curs per gaudir.

CULTURA MUSICAL 2CULTURA MUSICAL 1

 

 

 

 

 

 

 

PRODUCCIÓ MUSICAL

 

És una assignatura en la que s'estudien els principis bàsics del món de la producció sonora contemporània: des de la preproducció d'una maqueta, amb la consegüent producció d'un àlbum amb so propi, arranjaments, mescles, etc., fins a l'última fase de postproducció i masterització.

També s'estudien aspectes comercials per a publicitat i un petit mòdul de BSO (música per a bandes sonores originals) com a complement en la relació entre música i imatge.

Tecnología Musical 1Tecnología Musical 2

 

 

 

 

 

 

PAS (PROGRAMA D'ACCÉS AL SUPERIOR)

 

Curs preparatori per a les proves d'accés als Estudis Superiors de Música a ESM Jam Session.

A causa que no existeixen uns estudis reglats professionals que garanteixin una mateixa manera d'entendre els conceptes teòrics del llenguatge musical modern, el centre ofereix el curs P.A.S. (Programa d'Accés al Superior). Aquest curs pont garanteix l'aspirant els coneixements necessaris per presentar-se a les proves d'accés dels nostres Estudis Superiors de Música.

Per a més informació, contactar amb l'Escola de Música Jam Session:

Carrer de Sant Germà, 8 - Barcelona
Telf: 93 425 28 77
escola@jamsession.cat

 

 

 

 

 

 

 

Professors

ESTUDIS D'ENREGISTRAMENT 

Els estudis d'enregistrament estan ubicats a les dues primeres plantes de l'Escola de Música Jam Session. Al pis superior hi ha el control tècnic, i a l'inferior, l'Underground Club, de 140 m2.

Totes dues plantes estan unides per un circuit tancat de televisió que es controla des de l'Estudi 1.

estudios de grabación y sello discografico

 

Estudi 1

L'Estudi 1 exerceix de cabina de control, però també s'utilitza com a cabina d'enregistrament per a instruments en línia. Disposa d'equipament per la sincronització amb la resta d'estudis, per tal de poder treballar des de diversos espais alhora.

estudio 1

 

Estudi 2

L'estudi 4 o Cabina de Bateria Acústica serveix per a l'enregistrament de bateria i percussió. Està dissenyat acústicament per a això, però també es fa servir com a cabina de referències, veus i diversos instruments d'ampli espectre sonor. També està unida a l'auditori mitjançant un finestral per gravar des d'aquesta ubicació sense utilitzar el control remot.

estudio

 

Estudi 3

Estudis acústics en diverses aules (15). Cada aula disposa d'una acústica especial, més mat o més viva, i d'una personalitat pròpia pel que fa a acústica. Depenent del tipus d'enregistrament que s'hagi de fer, s'escull una sala concreta, amb un piano concret, etc., i es transporta un caixetí de línies per a l'enregistrament. Hi ha 15 sales diferents totalment equipades, per escollir la més convenient segons la seva acústica.

estudio 5

Auditori

L'Auditori, o Underground Club, es fa servir per enregistrar concerts en viu i/0 grups i orquestres en estudi. Disposa de tractaments acústics i d'un escenari en format de club, amb microfonia en diversos punts concrets per l'enregistrament de públic en viu. Hi poden tocar tots els membres de la banda o orquestra de manera conjunta i es pot enregistrar el so per pistes separades, per tal de fer-ne una postproducció cuidada.

estudio 3

 

FORMAT A

  • Gravació a l'estudi per pistes separades (sonorització, gravació de referència, overdubing, mescles i masterització)
  • Gravació a l'estudi junts a l'uníson
  • Gravació a l'estudi junts a l'uníson, però per pistes separades

 

FORMAT B

  • Gravació en directe junts a l'uníson amb mescla de públic
  • Gravació en directe junts a l'uníson per pistes, més mescla de públic
  • Gravació en directe diversos dies per selecció

 

FORMAT C

Per enregistrar concerts externs es fa servir la unitat mòbil, un flight case per transportar tot el material necessari: etapa, gravador multipista, equalitzador, efectes, taula de mescles, microfonia, cablejat, etc.

unidad mobil

Si vols fer el teu propi enregistrament, posa't en contacte amb nosaltres lliurant el teu raider i un enregistrament aeri o preliminar, i farem un estudi de la millor opció segons el teu cas.

Com a informació general, t'avancem que el format d'enregistrament depèn de les necessitats concretes de cada cas.

rellenar formulario

 

X