Centres Educatius Jam Session

Escola de música

Slide background

Slide background

Slide background
Slide background

Escola de Música Jam Session, autoritzada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb el codi de centre 08069426, que ofereix el reconeixement del màxim nivell d'estudis musicals que s'atorga (segon cicle de nivell professional, és a dir, 4t d'nivell professional) segons el decret 331 / 1994. Això significa que els nostres alumnes poden realitzar els exàmens oficials de manera interna en el nostre centreamb la mateixa validesa que en un Conservatori, fins al 4t curs de Grau professional.

 

icono tour virtual

 

 

Programes d'estudis

{"title":"Programes d'estudis","show_title":"1","post_type":"post","taxonomy":"category","term":"programas-de-estudio-escuela-cat","post_ids":"","course_style":"recent","featured_style":"course","masonry":"0","grid_columns":"clear4 col-md-3","column_width":"200","gutter":"30","grid_number":"4","infinite":"0","pagination":"0","grid_excerpt_length":"100","grid_link":"0","css_class":"","container_css":"","custom_css":""}

Assignatures 

 

 

MATERIAL DIDÀCTIC I VENDA

 

Material didàctic propi amb tot el necessari per al seguiment de les teves classes i la preparació dels exàmens. Una col·lecció de nou llibres per a cada instrument, organitzats segons el Programa Professional d'Estudis.

Cada instrument s'estudia amb un llibre per cada nivell, desde l'inicial fins al 8.

 

libros-photoweb

 

 

        

 

 

 

CULTURA MUSICAL

 

És indispensable per a l'assimilació correcta dels conceptes bàsics referents al coneixement del mitjà musical en el qual l'estudiant ha de desenvolupar-se.

Entre altres continguts, a part d'història de la música i el seu impacte en la societat actual, s'inclouen estudis de teoria, harmonia, arranjaments, composició, estètica, filosofia, llenguatge, educació de l'oïda, improvisació, anàlisi, etc., que asseguren una formació musical multidisciplinària i àmplia.

El curs va acompanyat d'un llibre per a cada nivell, que permet una formació didàctica progressiva i ordenada.

catalogo libros

 

 INSTRUMENT INDIVIDUAL + LABORATORI D'INSTRUMENT

 

Instrument Individual consisteix en una classe exclusiva alumne-professor en la qual s'estudien els aspectes de cada estudiant, com ara la tècnica, la posició, el repertori, la lectura, la comprensió, la història, els estils, etc.

Els instruments de què s'imparteixen classes són bateria, percussió, baix elèctric, contrabaix, piano/teclats, guitarra elèctrica/acústica/clàssica, veu, saxo, clarinet, flauta travessera, trompeta, trombó, violí i vibràfon.

clase de instrumentoenlace video laboratorio de baterías

 

PIANO COMPLEMENTARI

 

Es treballa la comprensió musical general de manera pràctica. Tots els músics, independentment de l'instrument principal que dominin, han de poder defensar-se a nivell d'acompanyament amb el piano, ja que el teclat ofereix una visió molt clara del funcionament de les veus a nivell harmònic.

Com a complement de la informàtica musical i les noves tecnologies, es converteix en un aliat excepcional de l'estudiant. Es tracta d'una assignatura que, sense necessitat d'aprofundir en tècniques avançades de piano, permet gaudir de la música fàcilment i, el més important, comprendre-la.

Piano comp 1Piano comp 2

 

INSTRUMENT SECUNDARI

 

Aquesta assignatura té per objectiu treballar la comprensió musical, sempre necessària, des de diferents perspectives alienes a l'instrument principal. I és que el cervell s'acostuma fàcilment a l'esquema visual de l'instrument principal i aprofundeix en posicions geomètriques pròpies de la tècnica específica física, i d'aquesta manera deixem de pensar en relacions gravitatòries entre les notes musicals.

Per tant, en aquesta assignatura se substitueix la comoditat visual esquemàtica habitual a la qual l'estudiant està acostumat per una de totalment diferent. Amb això s'aconsegueix que el cervell treballi no per posicions visuals sinó per relacions musicals. Una vegada l'estudiant ha comprès aquestes relacions, quan torna a l'instrument principal no només continua reconeixent els esquemes originals, sinó que és capaç d'entendre les relacions musicals de manera global, i fins i tot d'incorporar aspectes musicals de l'instrument secundari, que fan el principal més ric i original.

S'aconsella que els alumnes de corda estudiïn un instrument de vent i que els alumnes de vent en toquin un de corda. Un d'harmònic per als més melòdics, i un de melòdic per als més harmònics.

clase de contrabajoclase de vibrafono

 

 

 

 

 

 

 

BAND/ COMBO / ENSEMBLE / BIG BAND/ ORQUESTRA

 

Es basa en la relació entre els diferents elements que formen les principals formacions, des de banda o grup fins a orquestra, des de la més clàssica fins a la més contemporània.

S'estudien conceptes com el groove de diferents estils, la pulsació, la variació de velocitat, les equivalències de figures rítmiques, la improvisació, la creació de ritmes propis, estructures complexes, polirítmies, l'aplicació de diferents compassos en diferents seccions d'un mateix tema, l'experimentació sonora i la composició aplicada.

Com a formacions més àmplies, també hi ha l'Orquestra de Corda i la Big Band de vents. S'aconsella que tots els alumnes passin, almenys durant un curs, per qualsevol d'aquestes grans formacions per aprendre a treballar amb les diferents tessitures dels diversos instruments orquestrals i aplicar tècniques com el background, el solo o les principals tècniques d'orquestració.

clase de combo

 

 

HARMONIA HISTÒRICA

 

Durant anys, hem comprovat que els alumnes de modern no sempre saben reconèixer aspectes bàsics de l'harmonia tradicional. Harmonia Històrica és una assignatura important per entendre l'evolució d'una ciència a través de la seva història, i les diferents aplicacions i les seves diverses nomenclatures.

Una vegada tens els conceptes harmònics bastant clars, és un curs per gaudir.

CULTURA MUSICAL 2CULTURA MUSICAL 1

 

 

 

 

 

 

 

PRODUCCIÓ MUSICAL

 

És una assignatura amb què s'estudien els principis bàsics del món de la producció sonora contemporània: des de la preproducció d'una maqueta, amb la consegüent producció d'un àlbum amb so propi, arranjaments, mescles, etc., fins a l'última fase de postproducció i masterització.

També s'estudien aspectes comercials per a publicitat i un petit mòdul de BSO (música per a bandes sonores originals) com a complement en la relació entre música i imatge.

Tecnología Musical 1Tecnología Musical 2

 

 

 

 

 

 

 

Professors

ESTUDIS D'ENREGISTRAMENT 

Els estudis d'enregistrament estan ubicats a les dues primeres plantes de l'Escola de Música Jam Session de Barcelona. Al pis superior hi ha el control tècnic, i a l'inferior, el Club Auditori, de 140 m2.

Totes dues plantes estan unides per un circuit tancat de televisió que es controla des de l'Estudi 1. Separant i aïllant la cabina de control de la Sala de Concert independitzem totalment les acústiques.

estudios de grabación y sello discografico

Estudi 1

L'Estudi 1 exerceix de cabina de control, però també s'utilitza com a cabina d'enregistrament per a instruments en línia i per a processos informàtics o enviaments. Disposa de les principals taules d'estudi i material i d'equipament per a la sincronització amb la resta d'estudis, per tal de poder treballar des de diversos espais alhora.

estudio 1

Estudi 2

L'Estudi 2 està situat al costat de l'Estudi 1 (vist a través de la finestra contigua). Està equipat amb una taula independent pontejada a la taula principal i fa les labors d'enregistrament de referència quan toquen a l'uníson diversos músics conjuntament.

estudio 2

Estudi 3

L'Estudi 3, o Club Auditori, es fa servir per enregistrar concerts en viu i/0 grups i orquestres en estudi. Disposa de tractaments acústics i d'un escenari en format de club, amb microfonia en diversos punts concrets per a l'enregistrament de públic en viu. Hi poden tocar tots els membres de la banda o orquestra de manera conjunta i es pot enregistrar el so per pistes separades, per tal de fer-ne una postproducció cuidada.

estudio 3

Estudi 4

L'estudi 4 o Cabina de Bateria Acústica serveix per a l'enregistrament de bateria i percussió. Està dissenyat acústicament per a això, però també es fa servir com a cabina de referències, veus i diversos instruments d'ampli espectre sonor. També està unida a l'auditori mitjançant un finestral per gravar des d'aquesta ubicació sense utilitzar el control remot.

estudio

 

 

Estudi 5

Estudis acústics en diverses aules (15). Cada aula disposa d'una acústica especial, més mat o més viva, i d'una personalitat pròpia pel que fa a acústica. Depenent del tipus d'enregistrament que s'hagi de fer, s'escull una sala concreta, amb un piano concret, etc., i es transporta un caixetí de línies per a l'enregistrament. Hi ha 15 sales diferents totalment equipades, per escollir la més convenient segons la seva acústica.

estudio 5

FORMAT A

  • Gravació a l'estudi per pistes separades (sonorització, gravació de referència, overdubing, mescles i masterització)
  • Gravació a l'estudi junts a l'uníson
  • Gravació a l'estudi junts a l'uníson, però per pistes separades

 

FORMAT B

  • Gravació en directe junts a l'uníson amb mescla de públic
  • Gravació en directe junts a l'uníson per pistes, més mescla de públic
  • Gravació en directe diversos dies per selecció

 

FORMAT C

Per enregistrar concerts externs es fa servir la unitat mòbil, un flight case per transportar tot el material necessari: etapa, gravador multipista, equalitzador, efectes, taula de mescles, microfonia, cablejat, etc.

unidad mobil

Si vols fer el teu propi enregistrament, posa't en contacte amb nosaltres lliurant el teu raider i un enregistrament aeri o preliminar, i farem un estudi de la millor opció segons el teu cas.

Com a informació general, t'avancem que el format d'enregistrament depèn de les necessitats concretes de cada cas.

rellenar formulario

 

X